fbpx

7 Δημιουργικές ιδέες για να προωθήσετε το ξενοδοχείο σας

7 Δημιουργικές ιδέες για να προωθήσετε το ξενοδοχείο σας

Εάν έχετε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και θέλετε να αυξήσετε τους επισκέπτες σας αλλά και να διευρύνετε τη σεζόν για τα καταλύματά σας, παρακάτω θα βρείτε κάποιες δημιουργικές ιδέες για να το κάνετε.

Με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό στον ξενοδοχειακό τομέα μία επιχείρηση θα πρέπει να δώσει περισσότερα κίνητρα για να οδηγήσει πελάτες στο ξενοδοχείο της αλλά και για να τους εμπνεύσει να γίνουν αφοσιωμένοι.  Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η ποιο δυνατή διαφήμιση είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες που θα πουν ή θα γράψουν για την εμπειρία τους.

Με μοναδικό σας όπλο τις εκπτώσεις στα δωμάτια, ιδίως σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, δεν δείχνετε καμία διαφορετικότητα που αυτή είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Χρειάζεστε μια προσφορά που δεν συγκρίνεται. Μια προσφορά που θα ξαφνιάσει, που ο επισκέπτης δεν έχει δει ποτέ πριν και είναι εξατομικευμένη. Για να νιώθει ο πελάτης σας ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στις ανάγκες του, χρειάζεστε δημιουργική σκέψη και φρέσκιες ιδέες.

Ίσως οι δικές μας προτάσεις που ακολουθούν να σας εμπνεύσουν για την δική σας δημιουργική ιδέα που θα δώσει στο ξενοδοχείο σας τη μοναδικότητα που χρειάζεται.

1. Πακέτα Εκδρομών & Εκδηλώσεων

Ετοιμάστε μερικά πακέτα με διαδρομές στα αξιοθέατα τις περιοχής. Κάντε συμφωνίες για εκπτωτικές προσφορές στους πελάτες σας με επιχειρήσεις για φαγητό ή δραστηριότητες στη φύση π.χ. ιππασία, κανό, αλεξίπτωτο κ.α. Επίσης όταν στην περιοχή σας γίνονται εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον όπως συναυλίες εξασφαλίστε εισιτήρια για τους πελάτες σας εάν γίνετε με κάποια έκπτωση. Δημιουργίστε μ’ αυτόν τον τρόπο πακέτα ενδιαφέροντος που θα τα διαφημίσετε ξεχωριστά.

2. Προσφορές από τους προμηθευτές σας

Κάντε συμφωνίες με τους προμηθευτές σας για προσφορές σε ειδικές τιμές, ώστε να οργανώνετε events π.χ. γευσιγνωσίας ή κρασιών ή/και να εξασφαλίσετε δώρα για τους σπέσιαλ πελάτες σας (π.χ. καλάθι με κρασιά και τοπικά προϊόντα)

3. Προγράμματα αφοσίωσης

Δεν είναι καμιά πρωτότυπη ιδέα, αλλά δυστυχώς πολύ λίγες μικρές επιχειρήσεις επωφελούνται από τον αποδοτικό αυτό τρόπο προώθησης που ενθαρρύνει του πελάτες να γίνουν επαναλαμβανόμενοι και άρα αφοσιωμένοι στην επιχείρηση. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να προσφέρετε έξτρα έκπτωση για μία επιπλέον βραδιά ή και δωρεάν εάν ο πελάτης έχει μείνει ήδη αρκετά στο ξενοδοχείο σας, ή για την επόμενη διαμονή του έκπτωση ή ακόμη και δωρεάν ποτά ή καφέ στο μπαρ ή ότι άλλο σκεφτείτε και μπορείτε να παρέχετε.

4. Προώθηση από επαγγελματίες του χώρου

Βρείτε επαγγελματίες του χώρου όπως τουριστικούς οδηγούς (έντυπους και ηλεκτρονικούς) και επιδιώξτε να γράψουν για εσάς. Σκεφτείτε κάτι που σας κάνει μοναδικούς για να γραφτεί ένα άρθρο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Αν για παράδειγμα είστε δεινός ψαράς γράψτε για το ψάρεμα στην περιοχή σας και ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να κάνουν το ίδιο όπως κι εσείς.

5. Προώθηση από το προσωπικό σας

Ήδη έχετε την ιστοσελίδα σας και λογαριασμούς στα social media και προωθείτε το ξενοδοχείο σας. Έχετε σκεφτεί όμως ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σας με τα δικά τους προφίλ; Ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να ανεβάζει φωτογραφίες την ώρα της δουλειάς τους πίσω από το μπαρ, στην πισίνα ή στην παραλία κοντά στο ξενοδοχείο σας. Η ανταπόκριση θα σας εκπλήξει…

6. Προσφορές με τοπικά προϊόντα

Εάν είστε ο ίδιος καλλιεργητής ή έχετε πρόσβαση σε μοναδικά προϊόντα του τόπου σας, ή μπορείτε να παρασκευάσετε παραδοσιακές λιχουδιές, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού ή ότι άλλο σκεφτείτε αυτός είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να κάνετε το πρωινό που προσφέρετε στο ξενοδοχείο σας ξεχωριστό και σίγουρο διαφημιστικό αβαντάζ.

7. Δωρεάν αναβάθμιση διαμονής

Εάν θέλετε να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας ένας σίγουρος τρόπος είναι να τους προσφέρετε πολύ περισσότερα από αυτά που περιμένουν… Εάν έχετε ελεύθερα δωμάτια υψηλής κατηγορίας σουίτες για παράδειγμα, δωρίστε τη διαμονή σε αυτά σε καλούς πελάτες ή σε νιόπαντρα ζευγάρια, που έχουν κλείσει δωμάτιο χαμηλότερης κατηγορίας  Να είστε σίγουροι πως η γενναιοδωρία σας θα ανταμειφθεί!

Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου ο ήλιος, η θάλασσα, τα αξιοθέατα της περιοχής είναι κοινά για όλα τα καταλύματα, αυτό που θα κάνει το δικό σας ξενοδοχείο μοναδικό ώστε να υπερέχει, είναι η αίσθηση του πελάτη ότι είναι σημαντικός και ξεχωριστός.

Ελπίζω το άρθρο να σας προσέφερε κάποια έμπνευση και για το δικό σας σχεδιασμό δημιουργικών προωθητικών ενεργειών.

Και να θυμάστε, το διαφορετικό γεννιέται μόνο με μεράκι και φαντασία! 

2018-11-07T22:50:25+02:00 Νοέμβριος 6, 2018|

Σχετικά με το συγγραφέα:

H Κυριακή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εταιρείες στην Αθήνα και από το 1998 ασχολείται αποκλειστικά με το διαδίκτυο και ειδικότερα με την προώθηση και διαφήμιση. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Κανάλι της Πρέβεζας και είναι μητέρα δύο παιδιών και πολλών γατιών...